Våra villkor

Hos oss på Pyra Guld kan du både köpa guld och sälja guld som du inte längre använder eller vill ha.

Det har länge sagts att när man köper guld investerar man och det är just det vi strävar efter. Både när ni ska sälja då ni ska få värde som tillfredsställer er men även när ni väljer att köpa från oss. Till skillnad från annat får man alltid pengar för sitt guld.

Vi köper alltid ditt guld till marknadens bästa pris. Vi följer börsen till 100% och håller oss uppdaterade. Ärligheten varar längst och därför har vi valt att ha guldvågen väl synlig för våra kunder.

Detta för att visa hur pass pålitliga vi är jämfört med våra konkurrenter. Detta även för att ni själva som kunder ska kunna räkna ut våra priser. (undantagen är stenar, pärlor och emalj som ej räknas med i vikten, dock köpes diamanter.

Kunden måste vara minst 18 år gammal för att få ingå köpeavtal med Pyra Guld. Kunden måste också vara den legala och rättmätiga ägaren till föremålet eller föremålen och inneha rätten att fritt förfoga över egendomen. Därför måste en identitetshandling påvisas vid varje tillfället då man vill sälja sitt guld.

Kom ihåg att..

 • Vi värderar ditt guld helt kostnadsfritt och kan ge er den exakta karathalten och vikten. Du behöver dock inte sälja ditt guld efter en värdering.
   
 • Vi köper in allt guld och med allt menar vi även begagnat guld i form av finguld, guldklockor, smycken och juveler men även skrotguld, tandguld och silver.
   
 • Vi har inga dolda avgifter och det priset vi säger är det vi kommer betala er i handen eller via ert konto.

 • (ORDINARIE PRIS) det är det minsta kunden får vid försäljning av guld eller silver smycken.


 • (MAX PRIS) Har du fina guldföremål/smycken får du ÄNNU bättre betalt då vi gör en helhetsbedömning av ditt/dina smycken och på så sätt kan erbjuda dig ett maxpris.

  Här är det både kvalitet och efterfrågan som styr och vi ser hela tiden till att DU får så mycket betalt som möjligt. Slutgiltigt pris kan endast lämnas endast efter våra värderare haft tillgång till föremålen dock ser vi alltid till att kunden blir nöjd.  

 • Vid byte gäller oanvända smycken/klockor eller obruten förpackning. Bytet sker inom samma värde eller mer.
   
 • Återköp sker endast genom överenskommelse (varan måste vara oanvänd/eller i en obruten förpackning).